Δελτίο Τύπου – Εκδήλωση Ηλεκτροκίνηση

Μόναχο, 22 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δίκτυο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων Βαυαρίας (Hellenic Network of Business and Executives in Bavaria – HNBE-Bavaria), σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου Μονάχου και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων (Club Griechischer Akademiker), διοργάνωσε στις 15 Απριλίου 2021 διαδικτυακή θεματική εκδήλωση με θέμα «Ηλεκτροκίνηση: τεχνολογικές εξελίξεις και προοπτικές ελληνογερμανικής συνεργασίας».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη πρωτοβουλιών και δράσεων ελληνογερμανικής επιχειρηματικής και επιστημονικής συνεργασίας στο συγκεκριμένο τομέα καθώς και η ενημέρωση σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάπτυξη υποδομών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Την εκδήλωση, η οποία είχε διάρκεια τεσσάρων περίπου ωρών, παρακολούθησαν μέσω της πλατφόρμας Zoom εκατό περίπου άτομα, ενώ χίλιοι τριακόσιοι περίπου ενδιαφερόμενοι την παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση, εν μέρει ή στο σύνολο της, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δικτύου ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων  (HNBEB).

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι Δρ. Ι. Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Αποδήμου Ελληνισμού, Γ. Πατεράκης, μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Ά. Αμδίτης, πρόεδρος ERTICO ITS-EUROPE και  μέλος ΔΣ European Technology Platform ALICE, Δρ. Β. Γκουλούσης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, Δρ. Ν. Μπελιάς, προϊστάμενος του Γραφείου ΟΕΥ Μονάχου, Θ. Λουπεγίδης, εκπρόσωπος Συντονιστικής Επιτροπής Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων (ΗΝΒΕΒ) και Α. Τζούμα, εκπρόσωπος Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συζήτηση σε πάνελ με θέμα τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάπτυξη υποδομών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Πολυτεχνείου Μονάχου TUM κ. Κ. Αντωνίου και συμμετείχαν οι Α. Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας, Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δρ. Ν. Αθανασόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, Δρ. Ά. Αμδίτης, και Α. Αρχοντίδης, Εμπορικός Διευθυντής Ολυμπία Οδός Α.Ε. και εκπρόσωπος Hellastron.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το οποίο συντόνισε ο εκπρόσωπος του Δικτύου, Θ. Λουπεγίδης, περιελάμβανε παρεμβάσεις εκπροσώπων γερμανικών και ελληνικών εταιρειών που σχεδιάζουν ή αναπτύσσουν ήδη επιχειρηματικές και επενδυτικές πρωτοβουλίες στο συγκεκριμένο τομέα, ειδικών σε θέματα ηλεκτροκίνησης, καθώς και στελεχών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που θα υποστηρίξουν τις υποδομές για την κυκλοφορία και τη φόρτιση ιδιωτικών αλλά και δημοσίων ηλεκτρικών οχημάτων.

Ως ομιλητές συμμετείχαν οι Ulrich Hermann, καθηγητής και Διευθύνων Σύμβουλος της Next.e.GO Mobile SE, Δρ. Α. Παπανικολάου, Sr. Data Scientist (Mobility), Data:Lab Munich Volkswagen, Ν. Κομηνέας, Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Β. Ντάνιας, Γενικός Διευθυντής Beat / FREE NOW Greece, Ralf Busse, υπεύθυνος ανάπτυξης της CIP Mobility GmbH, Δρ. Panteleimon Panagiotou, διευθυντής ITC της Bavarian Research Alliance, Χ. Τσεγκής, μηχανικός της εταιρείας κατασκευής υποδομών φόρτισης EVBox Group, Σ. Λιαρμακόπουλος, στέλεχος ανάπτυξης ενεργειακών έργων του ομίλου Μυτιληναίος και Δρ. Michael Nikolaides, αντιπρόεδρος για θέματα ηλεκτροκίνησης και κατασκευής κινητήρων του ομίλου BMW.

Τόσο οι συμμετέχοντες στο πάνελ και οι παρεμβαίνοντες στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, όσο και οι εκπρόσωποι του Δικτύου ελλήνων επιχειρηματιών και της Λέσχης επιστημόνων και οι ενδιαφερόμενοι ακροατές, πολλοί από τους οποίους επικοινώνησαν με το Δίκτυο, χαρακτήρισαν την εκδήλωση εξαιρετικά επιτυχημένη και υψηλού επαγγελματικού επιπέδου.

Η μαγνητοσκοπημένη εκδήλωση έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στη σελίδα Facebook του Δικτύου, η οποία είναι προσβάσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.facebook.com/Hellenic-Network-of-Business-Executives-Bavaria-HNBEBavaria-103367584865300