Η Rewe ανοίγει το πρώτο σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία στο Μόναχο

Ο όμιλος λιανικής άνοιξε ένα υποκατάστημα όπου οι εγγεγραμμένοι πελάτες δεν χρειάζεται πλέον να περιμένουν στο ταμείο. Σύμφωνα με εκπροσώπους Rewe, δεν θα κάνει περικοπές προσωπικού.

Μόναχο: Ο όμιλος λιανικής Rewe άνοιξε το πρώτο του σούπερ μάρκετ χωρίς ταμεία στο Μόναχο. Οι πελάτες μπορούν να εγγραφούν εκεί μέσω εφαρμογής, να πάρουν προϊόντα από τα ράφια και απλά να φύγουν, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη. Κάμερες και αισθητήρες παρακολουθούν τι αγοράζεται, και ο λογαριασμός φτάνει στο κινητό τηλέφωνο λίγο αργότερα.

Σύμφωνα με τα Rewe, πρόκειται για το πρώτο πλήρως αυτόνομο σούπερ μάρκετ της εταιρείας. Προηγουμένως, η τεχνολογία είχε δοκιμαστεί σε δύο υβριδικά καταστήματα στο Βερολίνο και την Κολωνία παράλληλα με τα κλασικά ταμεία. Το κατάστημα του Μονάχου βρίσκεται επίσης ακόμη σε δοκιμαστική φάση. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ιδέα δεν εξοικονομεί προσωπικό, μεταξύ άλλων επειδή η διαδικασία check-in είναι πιο χρονοβόρα.

Επί του παρόντος, αρκετοί λιανοπωλητές δοκιμάζουν παρόμοιες ιδέες, όπως λέει ο Frank Horst από το ινστιτούτο ερευνών λιανικής πώλησης EHI με έδρα την Κολωνία. Τα περισσότερα από αυτά είναι μικρά καταστήματα. Αυτό ισχύει και για το αυτόνομο Rewe στο Μόναχο, με χώρο πωλήσεων μόλις κάτω από 300 τετραγωνικά μέτρα. Τελικά, μένει να δούμε πώς αυτές οι έννοιες θα γίνουν αποδεκτές από τους πελάτες, λέει ο Horst.

Ο πρώτος πελάτης την Τετάρτη ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Hubert Aiwanger (Frei Wähler). Δήλωσε ικανοποιημένος που η αλυσίδα σουπερμάρκετ Rewe επέλεξε το Μόναχο ως τοποθεσία. “Αν η ιδέα αυτή πιάσει τόπο, οι ουρές στα ταμεία θα μπορούσαν σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν!”

πηγή: handelsblatt.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *