Δελτίου τύπου-Εκδήλωση για Έλληνες επιστήμονες στο τομέα παροχής υπηρεσιών στη Βαυαρία

Το Δίκτυο ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων Βαυαρίας (HNBE Bavaria), σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ Μονάχου και τη Λέσχη ελλήνων επιστημόνων, διοργάνωσε στις 28 Ιανουαρίου ψηφιακή εκδήλωση αφιερωμένη στους έλληνες επιστήμονες που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες στη Βαυαρία. Στο πάνελ των ομιλητών της εν λόγω εκδήλωσης περιλαμβάνονταν δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, φοροτεχνικοί, σύμβουλοι επικοινωνίας, σύμβουλοι εύρεσης εργασίας, ιατροί και φαρμακοποιοί.

Στόχος της εκδήλωσης, πέρα από τη συμβολή της στην επαγγελματική και κοινωνική δικτύωση και στην σφυρηλάτηση δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των στελεχών της ομογένειας, ήταν να συμβάλει στην αποτελεσματική πρόσβαση σε κάθε είδους υπηρεσίες (νομικές, φοροτεχνικές, συμβουλευτικές, αρχιτεκτόνων, ιατρών, συμβούλων εύρεσης εργασίας) χιλιάδων συμπατριωτών μας που μετανάστευσαν τα τελευταία χρόνια στη Βαυαρία, αλλά και ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βαυαρία και χρειάζονται συχνά τη συνδρομή ειδικών και προτιμούν ασφαλώς να προσφύγουν σε εξειδικευμένους επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Zoom 50 περίπου άτομα, ενώ την παρακολούθησαν ζωντανά, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, περισσότεροι από 500 ενδιαφερόμενοι ομογενείς.

Αναλυτικότερα, ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση ήταν οι εξής:

· Δρ. Νικόλαος Μπελιάς, προϊστάμενος Γραφείου ΟΕΥ Γενικού Προξενείου Μονάχου

· Θεόδωρος Λουπεγίδης, Σύμβουλος επιχειρήσεων και εύρεσης εργασίας, εκπρόσωπος του Δικτύου Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων Βαυαρίας (ΗΝΒΕBavaria.eu) και του Συμβουλίου Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου.

· Δρ Αικατερίνη Τζούμα, Δικηγόρος, Φοροτεχνικός, εκπρόσωπος της Λέσχης Ελλήνων Επιστημόνων Μονάχου

· Χρήστος Περπερίδης, Δικηγόρος

· Βίλυ Γιοβανίτη, Σύμβουλος Επικοινωνίας

· Γιώργος Ματούσης, Φοροτεχνικός

· Γιώργος Κολώβας, Φαρμακοποιός

· Δημήτρης Καλέμης, Αρχιτέκτονας

· Αθανάσιος Τσέπας, Ασφαλιστής

· Μαρία Σιακαβάρα, Ιατρός