Δελτίου τύπου εκδήλωσης με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και πράσινη ενεργειακή μετάβαση»

Το Δίκτυο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Στελεχών Επιχειρήσεων Βαυαρίας (Hellenic Network of Business and Executives in Bavaria – HNBE-Bavaria), σε συνεργασία με το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου Μονάχου και τη Λέσχη Ελλήνων Επιστημόνων (Club Griechischer Akademiker), διοργανώνει την 1 Ιουλίου 2021 διαδικτυακή θεματική εκδήλωση με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και πράσινη ενεργειακή μετάβαση».
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με το υφιστάμενο ρυθμιστικό πλαίσιο και την ανάπτυξη υποδομών στους ανωτέρω τομείς, η ανάδειξη νεών καινοτόμων τεχνολογιών όπως η παραγωγή πράσινου υδρογόνου, ενώ παράλληλα επιδιώκει να αποτελέσει βήμα για νέες επιχειρηματικές συνέργειες και περαιτέρω δράσεις δικτύωσης και ανάπτυξης εμπορικών και επενδυτικών συνεργασιών.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει κεντρική ομιλία της Γ.Γ. Ενέργειας κας Α. Σδούκου και πάνελ, το οποίο συντονίζει ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μονάχου TUM κ. Κωνσταντίνος Αντωνίου, με θέμα «Απολιγνιτοποίηση και μετάβαση στην πράσινη οικονομία του αύριο».
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλέπονται παρεμβάσεις εκπροσώπων ελληνικών και γερμανικών εταιρειών και φορέων με θέμα «Ελληνογερμανική συνεργασία και τεχνολογικές καινοτομίες για μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας», με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες υδρογόνου, όπου η Βαυαρία κατέχει ηγετική θέση σε διεθνές επίπεδο.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στην ηλεκτρονική μέσω Zoom, στον παρακάτω συνδέσμου : https://us02web.zoom.us/j/81357785308?pwd=dkNHQWxlUEt5TXU4VjRzdm5pM2N3Zz09 Meeting ID: 813 5778 5308 Passcode: 497265


Και σε ζωντανή μετάδοση (live streaming, 16.00 ώρα Γερμανίας – 17: 00 ώρα Ελλάδας) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δικτύου ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων Βαυαρίας (HNBEB) και συγκεκριμένα στο Facebook (https://www.facebook.com/Hellenic-Network-of-Business-Executives-Bavaria-HNBEBavaria-103367584865300).


Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *