Ελληνική Οικονομία: «Εθνικός επενδυτής» η Γερμανία

Ισχυρό παραμένει το αποτύπωμα του γερμανικού επιχειρείν στην ελληνική οικονομία, καθώς επανήλθε η κανονικότητα – μετά από τις εύλογες επιπτώσεις της πανδημίας. Ελλάδα και Γερμανία διευρύνουν τη στενή και προνομιακή εμπορική τους σχέση. Για την ακρίβεια, η Γερμανία παραμένει στην πρώτη θέση ως εθνικός επενδυτής για την Ελλάδα, με 6,8 δισ. ευρώ συνολικές καθαρές άμεσες επενδύσεις το 2021 και μερίδιο που ανέρχεται στο 18,3%.
Εκλογές στις 21 ΜαΐουΕκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο. Οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στη λήξη της τετραετίας και αν χρειαστεί δεύτερη αναμέτρηση ώστε να ακυρωθεί η περιπέτεια της απλής αναλογικής αυτή θα πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές Ιουλίου, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Σταθερότητα για τις επιχειρήσεις το ζητούμενο των εκλογών της 21ης Μαΐου.Το fund Καραμούζη στην Πάτμο 20 εκατ. ευρώ επενδύει στην Πάτμο στο ξενοδοχείο Patmos Aktis Suites & Spa το επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC), με τον πρώτη φάση του επενδυτικού κύκλου να ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2023 και την δεύτερη το 2024 με την κατασκευή 34 επιπλέον σουιτών. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στην Πάτμο με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η εικόνα του νησιού και του ξενοδοχείου, με την προσέλκυση υψηλότατου επιπέδου ξένων επισκεπτών, ενώ μέσω των συνεργασιών θα αυξηθούν οι οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας. Στις αγορές με 5ετές ομόλογοΣε έκδοση 5ετούς ομολόγου προχωρά η Ελλάδα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου, το ελληνικό δημόσιο έδωσε την έγκριση σε έξι οίκους για νέα 5ετή ομολογιακή έκδοση αναφοράς με ωρίμανση στις 15 Ιουνίου του 2028. 
 Startups στο ευρωπαϊκό διαστημικό οικοσύστημαΠριν από 2 χρόνια ξεκίνησε δειλά η λειτουργία της Θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece). Πριν λίγες μέρες, στις 16 Μαρτίου 2023, στην Αθήνα, παρουσιάστηκαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της λειτουργίας της για την Ελληνική Οικονομία κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Συμβουλευτικής Επιτροπής.Ρεκόρ συμφωνιών στο ΕλληνικόΜε μεγάλη επιτυχία και με περισσότερους από 150 επιχειρηματίες που συνεργάζονται ήδη ή βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για τους εμπορικούς προορισμούς του Ελληνικού, πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες εκδήλωση της Lamda Development για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού – Ρεκόρ συμφωνιών για τους εμπορικούς προορισμούς του Ελληνικού, το Vouliagmenis Mall και τη Riviera Galleria.Έργο στην Ε.Ε για Singular – Space HellasSingularLogic και η Space Hellas ανέλαβαν από κοινού τον συντονισμό του ευρωπαϊκού έργου BUILDSPACE, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών που υποστηρίζουν την ενεργειακή αποδοτικότητα των κτιρίων, την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα των πόλεων.

Ενισχυμένη η οικοδομική δραστηριότητα

Αύξηση 5% σημειώθηκε στον αριθμό των οικοδομικών αδειών για το σύνολο του 2022 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2021, ενώ για την ίδια περίοδο υπήρξε μείωση κατά 8,2% στην επιφάνεια και μείωση κατά 1,9% στον όγκο.

Από το Παρίσι… στην Κεφαλονιά

Το αυξημένο ενδιαφέρον των Γάλλων για την Ελλάδα και την Κεφαλονιά φέρει για τη φετινή θερινή περίοδο, τη δρομολόγηση δύο απευθείας πτήσεων την εβδομάδα από το Παρίσι για την Κεφαλονιά. Αναλυτικότερα, τα δρομολόγια θα πραγματοποιήσει η αεροπορική εταιρεία Transavia, την περίοδο 22 Απριλίου – 28 Οκτωβρίου, γεγονός που ανακοινώθηκε σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας στο Pavillon Elysee, κεντρικό χώρο εκδηλώσεων στο Παρίσι.

Νέα ανώτερα στελέχη στην Attica Bank

Σε περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας προχωρά η Attica Bank, υλοποιώντας το σχέδιο αναδιάρθρωσης και ανάπτυξής της στο πλαίσιο του 3ετούς επιχειρηματικού της πλάνου.

 
Save the Date  

Πιστοποιημένη Εκπαίδευση στο Coaching από το Athens Coaching Institute

Εκπαίδευση για τη Διεθνή Πιστοποίηση Logistics από το ELA

Στις 29 Μαρτίου το 9ο Συνέδριο για το Δίκαιο Τεχνολογίας & Επικοινωνίας από τη Νομική Βιβλιοθήκη

Στις 30 Μαρτίου 2023 στο Divani Caravel το 10ο Security Project 2023 Build an Integration Strategy

Ξεκινά ο 29ος economia Φοιτητικός Διαγωνισμός για τις στρατηγικές ενίσχυσης βιωσιμότητας: ESG​ – υποβολές των εργασιών εώς 31/3

To Crete Family Business Forum από την CLEON Conferences, στο Ηράκλειο στις 31/3

JA Greece: Στις 31 Μαρτίου η Μαθητική Εμπορική Έκθεση Θεσσαλονίκης 2023

 E-Learning Masterclass in Facebook & Instagram Advertising by Knowcrunch

π-ΝΕΤ: Συνέδριο 5G and the Metaverse – 4 Απριλίου 2023, Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Νομική Βιβλιοθήκη: 3ο Συνέδριο για το Δίκαιο της Ενέργειας

Η ημερίδα ΕΣΩ επιστρέφει, για 11η συνεχόμενη χρονιά

epixeiro.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *