Δελτίο Τύπου 05.10.2020 Ψηφιακή εκδήλωση σε συνεργασία με Δήμο Μονάχου για έλληνες επιστήμονες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05.10.2020

Ψηφιακή εκδήλωση σε συνεργασία με Δήμο Μονάχου για έλληνες επιστήμονες σε τομείς υψηλής τεχνολογίας στη Βαυαρία

Το Δίκτυο ελλήνων επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων (Hellenic Network of Businessmen and Executives in Bavaria – HNBE Bavaria), το Γραφείο ΟΕΥ του Γενικού Προξενείου Μονάχου και η Λέσχη ελλήνων επιστημόνων (Club Griechischer Akademiker), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οικονομίας και Εργασίας και το Συμβούλιο Αλλοδαπών του Δήμου Μονάχου, διοργάνωσαν στις 29 Σεπτεμβρίου ψηφιακή εκδήλωση ενημέρωσης, προβολής και δικτύωσης με θέμα <<Έλληνες επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων σε τομείς υψηλής τεχνολογίας στη Βαυαρία>>.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάπτυξη διαύλων συνεργασίας και αμφίδρομης επικοινωνίας με το ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας στη Βαυαρία και η ενίσχυση της ελληνοβαυαρικής συνεργασίας σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μέσω του προγράμματος WEBEX, συνολικά 65 ενδιαφερόμενοι ακροατές και διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες. Η εκδήλωση μεταδόθηκε επίσης για το ευρύτερο κοινό σε live-streaming, τόσο μέσω της πλατφόρμας YouTube όσο και από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής ομάδας του Δικτύου, Θεόδωρος Λουπεγίδης

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρ. Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και απόδημου Ελληνισμού κ. Ι. Χρυσουλάκης, ο Πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Κ. Μαραγκός, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο, καθώς και εκπρόσωποι των φορέων οι οποίοι συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση.

Το πάνελ των ομιλητών της εκδήλωσης περιλάμβανε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από καταξιωμένους επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας, οι οποίοι ειδικεύονται σε τομείς όπως βϊοιατρική, ηλεκτροκίνηση και βιώσιμη αστική κινητικότητα, ρομποτική, ανάλυση δεδομένων, λογισμικό βιομηχανικού αυτοματισμού, μέσα ψηφιακής πληρωμής και άλλους. Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος ομιλητών στην εκδήλωση στη γερμανική.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομίας και Απασχόλησης του Δήμου Μονάχου κ. Clemens Baumgärtner εξέφρασε την ικανοποίηση του για το υψηλό επίπεδο της εκδήλωσης και των παρεμβάσεων των ομιλητών, καθώς και την πρόθεση του να οργανώσει ειδική συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου με το σύνολο των ομιλητών και διοργανωτών της εκδήλωσης.

Από πλευράς μας, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων να αποστείλουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο Δίκτυο, ώστε να ενημερώνονται απευθείας για εκδηλώσεις που διοργανώνει καθώς και επιχειρηματικές ειδήσεις στους τομείς ενδιαφέροντος τους.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστικής ομάδα του Δικτύου

Απολογισμός

Παρουσιάσεις

1. Vasilis Ntziachristos

2. Committed to Supporting Greek Technology Entrepreneurs

3. “Digital(Transfromation Strategy(in(the(Covid19( era.(Transformation(in(online(Business(&(e = Payments”

4. Career Astronaut candidate

5. Kewazo Robotics in Construction

6. Raycap

7. The role of data science and transport modelling

8. Spitzentechnologien in der urbanen Mobilität

9. Inos

10. Bayerisches EU-Förderzentrum Unterstützungsangebote der Bayerischen Forschungsallianz (BayFOR)

11. Why do we make eye movements

12. Dr. Vasilios Bakolas-Schaeffler Technologies